WhatsApp voor business

Met steeds smallere banden tussen consument en bedrijf kunnen ondernemers er haast niet meer online: WhatsApp inzetten voor business. Voor consumenten erg handig om een organisatie via deze snelle weg te kunnen bereiken. Toch is het voor ondernemers een afweging om wel of geen WhatsApp in te zetten voor business. Echter is onlangs WhatsApp Business aangekondigd, speciaal voor de zakelijke markt. Dit biedt vele nieuwe kansen en mogelijkheden. Je leest er alles over in dit blog.

 

WhatsApp Business

Tot op heden wordt ondersteuning bieden via WhatsApp in het bedrijfsleven vaak lastig gevonden. Zakelijk en privé lopen bijvoorbeeld al gauw door elkaar. Met de komst van WhatsApp Business worden er nieuwe functies voor bedrijven beschikbaar gemaakt. Dit biedt nieuwe kansen en mogelijkheden op het gebied van marketing. Hoewel de app nog getest wordt, zijn een aantal functies al bekend. Deze worden hieronder uitgelicht.

 

Persoonlijk vs. zakelijk

WhatsApp Business krijgt een eigen app. Dit betekent, dat ondernemers en communicatiemedewerkers privé en zakelijk gescheiden kunnen houden. Daarnaast gaat WhatsApp ondersteuning bieden via vaste nummers. Dit maakt het stukken prettiger voor ondernemers om WhatsApp met een zakelijk doeleinde te gebruiken.

 

Zakelijk profiel

Het profiel van een zakelijk account gaat er ook anders uitzien. Waar je met de reguliere WhatsApp enkel een profielfoto en status kan toevoegen, heb je met de zakelijke variant meer opties. Hier kan je een beschrijving van je bedrijf en een link naar je website toevoegen. Tevens kan je aangeven onder welke categorie jouw bedrijf valt. Deze informatie wordt vervolgens door WhatsApp geverifieerd.

 

Statistieken

Net als andere (zakelijke) platformen, gaat WhatsApp business het ook mogelijk maken om statistieken in te zien. Zo kan je zien hoe de app gebruikt wordt, het aantal verzonden en ontvangen berichten, informatie over reactiesnelheid en reactiepercentage. Een andere mogelijke optie voor statistieken is achterhalen via welke weg mensen jou hebben gevonden.

 

Meldingen

Wanneer de zaak gesloten is of als je om andere redenen afwezig bent, kan er met WhatsApp Business een automatisch gegenereerd bericht worden verstuurd. Om dit makkelijk te maken, kan je vaste tijden instellen waarop een automatisch bericht worden verstuurd. Ook kan je voor een bepaalde periode een automatisch bericht instellen.

 

WhatsApp is al jaren het meest gebruikte social messaging systeem. Het aantal Nederlandse gebruikers van het platform ligt dan ook op 10,9 miljoen. Een logisch gevolg van deze hoeveelheid gebruikers is dan ook klantenservice via het platform. Direct contact met een medewerker lijkt een stuk menselijker en behulpzamer dan contact via mail. WhatsApp klantenservice wordt dan ook door consumenten zeer toegankelijk gevonden. Met de komst van WhatsApp Business wordt het ook voor bedrijven stukken makkelijker te bedienen. Wij zijn heel benieuwd naar de ontwikkelingen!

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *