7 technologie trends voor 2018

 De evolutie van digitale middelen is in volle gang. Kunstmatige intelligentie, immersive experiences, digitale tweedelingen, event-denken en continuous adaptive security vormen een basis voor de volgende generatie van bedrijfsmodellen.

 

De evolutie van intelligente dingen, zoals zelfrijdende auto’s, is een van de 7 strategische trends met een brede impact op de industrie en een aanzienlijk potentieel voor disruptie. We leven in een technologisch tijdperk, dit brengt een hoop veranderingen met zich mee. Voor jou hebben we de top 7 strategische technologische trends op een rijtje gezet.

 

1.       AI technologie

De techniek gaat steeds verder, zo ook de Artificial Intelligence. Binnen een paar jaar wordt dan ook verwacht dat een hele hoop taken over zullen worden genomen door AI. Dit scheelt een hoop tijd en geld, er zijn dan ook meer bedrijven die langzamerhand beginnen met investeren in AI.

 

2.       Intelligente apps

Apps worden ook steeds slimmer, dit zien we de laatste paar jaar erg veel terugkomen. Je moet dan ook denken aan apps die bijhouden waar jij van houdt of wat je leuk vindt, zo krijg je een veel persoonlijkere ervaring op je telefoon. Het ziet er naar uit dat je over een paar maanden vrijwel geheel persoonlijke apps tot je beschikking hebt staan.

 

3.       Internet of Things

Doordat de techniek steeds verder vooruit gaat, gaat ook de samenwerking tussen de apparaten vooruit. De bedoeling is dan ook dat verschillende apparaten binnen een huishouden kunnen gaan samenwerken. Dit wordt vrijwel altijd via The Internet of Things gedaan, dit maakt het ontzettend makkelijk voor de mens om makkelijke taken uit te voeren.

 

4.       Digitale koppeling

Dit gaat weer terug naar The Internet of Things, er zullen namelijk digitale koppelingen ontstaan. Men moet hierbij denken aan apparaten die met elkaar kunnen communiceren. Een voorbeeld hiervan is een koelkast die automatisch producten koopt als de voorraad op is. Dat maakt het dagelijks leven veel makkelijker voor sommige mensen, met name voor de mensen die moeite hebben om dit allemaal zelf te doen.

 

5.       Cloud service

Door middel van een cloud service is er een heel makkelijke en veilige vorm van communicatie ontstaan. Dit is dan ook een manier van communiceren en informatie verzending die geheel op gedecentraliseerde wijze gebeurd. Op dit moment zijn de beschikbare cloudservices nog niet zo heel erg stabiel en veilig, maar hier zal dit jaar dus wel degelijk verandering in komen.

 

6.       Vr en AR

We zien de laatste jaren steeds meer vooruitgang op het gebied van Virtual Reality en Augmented Reality, denk hierbij dan ook bijvoorbeeld aan de Oculus Rift. Door de Virtual Reality en Augmented Reality kun je een ervaring hebben dat je ergens bent. Nu is het nog niet zo heel erg ver uitgewerkt, de beelden zijn nog niet full hd en alles gaat niet heel soepel. Hier zit echter verandering in de komen, er wordt dan ook verwacht dat dit jaar de VR steeds bekender zal worden.

 

7.       Blockchain

De blockchain is het concept achter bitcoin. Door middel van een gedecentraliseerd systeem kun je op een geheel onafhankelijke wijze gegevens opslaan en data versturen. Dit is vele malen veiliger dan de normale vorm van communicatie, doormiddel van de blockchain kun je dan ook gegevens uitwisselen zonder kans op fraude of hacks. Dit maakt het een ideaal platform voor mogelijke kredietverstrekkers.

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *