Facebook en Instagram testen nieuwe functie

Sinds 2012 is Instagram een onderdeel van Facebook en sindsdien is er veel veranderd, zo ook in het afgelopen jaar.  Zo zie je momenteel in je Facebook tijdlijn weer meer berichten van vrienden en minder van bedrijven en zijn er strakkere regels omtrent privacy vastgesteld. Facebook zit echter niet stil en blijft innoveren, zo is Facebook momenteel bezig met het testen van een nieuwe functie, crossposten van Facebook naar Instagram.

 

Crossposten

Crossposten is het in één keer delen van berichten via verschillende kanalen, het kan je erg veel tijd besparen. Dit kan zijn tussen verschillende sociale media als Facebook en Instagram, maar dit kan ook binnen een sociale media zijn, bijvoorbeeld video’s of afbeeldingen van Facebook pagina’s delen op die van jou.  Voor het crossposten van berichten via verschillende sociale media’s moet je eerst je accounts aan elkaar koppelen.

 

De mogelijkheid om berichten te posten via Instagram die vervolgens automatisch terecht komen op Facebook is al een tijd mogelijk, andersom echter nog niet.

Het was enkel mogelijk om advertenties via Facebook naar andere sociale media te delen. Sinds een korte tijd is Facebook ook begonnen met het testen van de mogelijkheid om berichten die via Facebook worden gepost automatisch te delen op Instagram. Doordat Facebook de optie nog aan het uitproberen is, is het nog niet voor iedereen mogelijk om dit daadwerkelijk uit te voeren.

 

Testfase

Voor iedereen bij wie deze optie al wel beschikbaar is zal naast delen in nieuwsoverzicht, het verhaal van je pagina ook de optie Instagram staan. Deze optie kan enkel worden Gebruikt wanneer er één afbeelding in het bericht is ingesloten. Het is nog niet mogelijk om meerdere afbeeldingen te posten, maar doordat het nog in de testfase zit zal dit nog kunnen veranderen in de toekomst.

 

Punten van aandacht

Het is bij het crossposten erg belangrijk om erop te letten hoe de berichten zich binnen verschillende media zullen verhouden. De afmetingen van afbeeldingen zijn op Instagram anders dan op Facebook, er moet dus goed in acht worden genomen of berichten het wel daadwerkelijk goed zullen doen op verschillende kanalen.

Desondanks dat het waarschijnlijk een hoop tijd zal schelen om berichten via één klik op verschillende kanalen te kunnen crossposten, kan dit er wel voor zorgen dat je boodschap minder goed wordt overgebracht. Kwaliteit en kwantiteit zullen hier goed moeten worden overwogen.

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *