Digitale advertentie trends van 2018

Dit jaar zijn er een hoop ontwikkelingen geweest op het gebied van digitale advertenties en techniek. Het is dan ook echt zo dat je als bedrijf vandaag de dag steeds meer je best moet doen om toch een beetje bij te blijven met alle ontwikkelingen. De klant van vandaag is namelijk een stuk veranderd ten opzichte van voorgaande jaren. Wat zijn deze ontwikkelingen dan precies? Daar gaan we eens naar kijken!

 

1.      De AI mechanismes – AI gaat een steeds grotere rol spelen in ons dagelijks leven. Het is dan ook echt zo dat AI, ook wel de afkorting voor Artificial Intelligence de advertenties op het internet zullen veranderen. Zo komen er waarschijnlijk in de toekomst nog meer advertenties die echt aansluiten bij de interesses van de klant, een stuk persoonlijker dus.

 

2.      Meer bekijks op advertenties – Het blijkt uit onderzoek dat mensen steeds meer naar de advertenties van een bedrijf kijken. Dit kan natuurlijk diverse oorzaken hebben. Zo zijn er veel meer mensen op de wereld die op het internet komen, dit neemt al veel meer bekijks met zich mee. Maar de advertenties worden ook stukken beter, de klant vindt het niet meer zo erg om deze te bekijken. Ze zien het niet meer als een ‘last’ om te doen.

 

3.      Meer inkomsten voor video’s – De bedrijven die zich bezighouden met video zullen volgende jaren aanzienlijk meer inkomsten vergaren, het blijkt namelijk dat bedrijven steeds vaker gebruik gaan maken van video’s om zo hun diensten of producten aan te bieden. Deze worden dan ook veel beter bekeken dan voorheen, op die manier hebben beide partijen dus profijt van deze stijging van het aantal video’s.

 

4.      Andere soort tv advertenties – We zullen ook zien dat de normale reclames van de tv gaan verdwijnen, deze zullen plaats gaan maken voor andere soorten reclames. Deze reclames worden ook wel de programmic tv genaamd. Deze houdt in dat de advertenties over zullen gaan lopen van de online wereld naar de tv wereld, de bedrijven die bepaalde advertenties aanbieden zien namelijk dat ze veel minder bekeken worden door het feit dat iedereen overstapt op online content. Door middel van programmic tv kunnen deze bedrijven toch nog zorgen voor de promotie die ze willen hebben.

 

5.      Zorgen voor langere kijktijd – Op dit moment zijn de advertenties die online staan wel bekeken, maar vaak gebeurt dit niet actief. Hierdoor ontstaat er een hoge mate van non human traffic. Dit lijkt natuurlijk leuk om de statistieken een beetje op te krikken, maar het blijkt dat de bedrijven een veel lager ROI zullen behalen wanneer er op deze manier gesjoemeld wordt. Het is dus belangrijk dat de bedrijven er alles aan gaan doen om te zorgen voor daadwerkelijk veel bekijk op de advertenties. Dit zullen we de komende jaren dan ook veel gaan zien.

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *