Digitale transformatie lessen van 2019

Veel organisaties zijn de afgelopen jaren begonnen aan de reis van digitale transformatie om zichzelfĀ  op een duurzame manier opnieuw uit te vinden. De eerste lessen waren een uitdaging om te isoleren en vast te leggen – tot voor kort. Het jaar 2019 zal weer veel groei en ontwikkeling teweeg brengen. Dit houdt dan ook in dat er op het gebied van digitale transformatie een hoop zal veranderen. Vooral op het gebied van leidinggeven over een groep werknemers zal er een hoop verandering ontstaan. In dit artikel laten we zien welke lessen er geleerd zijn door de opkomende digitale trends.

 

CEO transformatie

We zien dat de CEO binnen een bedrijf een steeds grotere rol aan het spelen is. Er komen een hoop onderdelen van de bedrijfsvoering op zijn of haar schoot terecht> De verwachting is dat dit dan ook alleen nog maar toe zal nemen in 2019. Wel zien we dat de CEO volgend jaar waarschijnlijk meer zal doen met de technologische toepassingen binnen een bedrijf. Op deze manier kan hij of zij effectiever te werk gaan.

 

Verbeterde leiderschap communicatie

Door de technologische toepassingen binnen een bedrijf is het makkelijker voor een manager om een grote groep mensen aan te spreken. Denk aan de nieuwe vormen van communicatie of aan de nieuwe vorm van berichtgeving op de werkvloer. De managers zullen in 2019 nog sneller gebruik maken van deze nieuwe communicatievormen.

 

Digitale vaardigheden voor de werknemers

Het zal voor bedrijven steeds belangrijker worden om mensen in dienst te nemen die over voldoende vaardigheden beschikken op het technische gebied. Gelukkig is het door de technologische revolutie makkelijker geworden voor veel mensen om extra kennis op te doen in deze gebieden. De werkgevers zullen hier dan ook zeker de vruchten van plukken.

 

Sterke dataprocessering

De toekomstige bedrijven, en de reeds bestaande natuurlijk, zullen in 2019 veel meer te maken krijgen met een sterkere dataprocessering. Door deze snelle dataprocessering is het voor de bedrijven makkelijker om sneller en effectiever te werk te gaan. Ook kan er beter aan grote projecten worden gewerkt, voor de bedrijven en ondernemingen die aanzienlijk veel data moeten verwerken zal dit een groot voordeel zijn.

 

Kijken naar het IT budget

Volgend jaar zullen veel ondernemingen te maken krijgen met tekorten in de IT sector. Dit is dan ook iets waar naar gekeken zal moeten worden door de CEO. Een tekort in dit gebied kan aanzienlijk veel nadelen met zich meebrengen, door de slechte IT voorzieningen zullen de bedrijven namelijk in het vervolg minder makkelijk de klant bereiken, ook kunnen zij niet op de meest effectieve manier te werk gaan.

 

Zoals je wel kunt zien zal er in 2019 een hoop veranderen op het gebied van technologie binnen de bedrijfsvoering. Door de technologische ontwikkelingen is het vandaag de dag makkelijk om als CEO en als bedrijf hebbende in het algemeen om effectiever en productiever te werk te gaan dan voorheen. 2019 zal een jaar zijn wat veel te bieden heeft op het gebied van technologische transformaties, het zal dan ook niet al te lang duren voordat de totale bedrijfsvoering zal veranderen!

 

 

 

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *