De beste tips voor het creëren van Instagram captions

Instagram staat natuurlijk bekend om de zogeheten captions. Door gebruik te maken van captions in combinatie met hashtags is het een stuk makkelijker om jouw post heel de wereld over te laten gaan. Nu is het alleen nog niet zo eenvoudig om een goede Instagram captions op te zetten. Tijd om jou te laten zien wat nu eigenlijk de beste tips zijn voor het creëren van Instagram posts.

 

1. Ken je publiek

Het platform Instagram wordt door ontzettend veel mensen gebruikt, uit elke lagen van de samenleving zijn er gebruikers van het platform te vinden. Om een goede caption op te zetten is het handig om jouw publiek door en door te kennen. Zo is het niet verstandig om een zeer nieuwe caption te gebruiken voor een ietwat oudere doelgroep, ze missen de boodschap nu eenmaal. Bedenk dus eens voor jezelf wie jouw posts bekijken, wat voor mensen het zijn en waar hun interesses liggen.

 

2. Houd het merk in de gaten

Wanneer je een merk of een bedrijf gaat promoten

 

op Instagram dan is het verstandig om altijd de toon van het bedrijf in de gaten te houden. Houdt het lekker informeel, er is vrijwel niemand die zin heeft in een zware tekst of Instagram. Door hier en daar een grapje te maken of een verwijzing naar een nostalgische gebeurtenis kan je het goed luchtig houden.

 

3. Niet te lang

Een fout die nog altijd veel gemaakt wordt is dat mensen een te lange tekst op Instagram zetten. Mensen die gebruik maken van Instagram zijn over het algemeen niet echt geïnteresseerd in een ontzettend lang verhaal. Zorg er dus voor dat je in een of twee zinnen de lezer weet te interesseren om een kijkje te nemen op jouw profiel.

 

4. Begin met het belangrijkste

Wij raden aan om jouw caption te beginnen met de belangrijkste woorden. Door dit te doen zorg je ervoor dat de lezer in een keer ziet waar de post over gaat. Het beste is zelfs om het belangrijkste woord als eerste te benoemen, al moet je er wel voor zorgen dat alles lekker loopt en goed klinkt.

 

5. Wees niet bang om aan te passen

Voordat je zomaar een caption plaatst is het verstandig om alles even door te lezen. Het kan nog wel eens voorkomen dat je een foutje maakt, dit staat toch slordig wanneer je dit niet op tijd ziet. Lees de post dus even door en pas het aan waar nodig, hierdoor krijg je de beste captions die je maar kunt verzinnen.

 

6. Stel een vraag

Posts met veel comments zullen altijd hoger staan dan andere posts. Nu kan je dit oneerlijk vinden, echter kan je er ook je voordeel uit halen. Door bijvoorbeeld een vraag te stellen kan je mensen uitlokken om ook een reactie achter te laten. Doe dit met meerdere posts en je hebt gelijk een hoop aantal opmerkingen onder jouw profiel staan.

 

7. Call to action

Dit is natuurlijk leuk voor de mensen die een bepaald product aanbieden. Door gebruik te maken van een call to action oproep kan je ervoor zorgen dat jouw internetverkeer aanzienlijk zal gaan stijgen. Zoals je waarschijnlijk al weet zorgen meer leads vaak ook voor meer opbrengsten, maak hier zeker gebruik van op Instagram!

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *