Hacks voor Instagram

Social Media Instagram Hacks

Momenteel is Instagram een van de meest gebruikte sociale netwerken. Op Instagram kun je je mooiste momenten delen door middel van foto’s en video’s te plaatsen. Instagram geeft ook de mogelijkheid om je foto’s en video’s te bewerken door de verschillende filter opties.

 

Eigenlijk is Instagram een online fotoboek waar je interactief je foto’s en video’s kunt laten zien aan de hele wereld. Mensen kunnen elkaars foto’s en video’s een like geven, een reactie plaatsen, elkaar taggen en ook is het mogelijk om elkaar te volgen.

 

Maar .. hoe zorg je ervoor dat mensen je account volgen? Hieronder vind je de 7 belangrijke tips om meer volgers te krijgen op Instagram..

Hashtags

Tip 1: Gebruik veel hashtags

Wat zijn toch … al die hashtags? Nou, met hashtags wordt ook wel een ‘etiket’ bedoeld. Je geeft als ware een etiket mee aan je bericht. Door je bericht een etiket of terwijl: een hashtag mee te geven, wordt de hashtag een link. Deze link verwijst weer naar berichten waarin dezelfde term wordt gebruikt.

 

Doordat je hashtags gebruikt, zal je een breder bereik hebben. Dus hoe meer hashtags, hoe beter! Gebruik hashtags die het best bij jouw bericht past.

 

Geen inspiratie om hashtags te verzinnen? Gebruik dan de hashtag generator. De hashtag generator genereerd de meest toepasselijke hashtags met één woord die jij aangeeft. De meest gebruikte hashtags op Instagram zijn: #love #instagood #photooftheday #happy #instadaily. Zorg er wel voor dat je Instagram profiel openbaar is, anders werken de hashtags niet.

 

Instagram posts

Tip 2: Op welke dagen kun je het beste posten?

Uit onderzoek van Coosto blijkt dat je het beste kunt posten op woensdag, dan zijn de meeste mensen het actiefst!

 

Foto's bewerken

Tip 3: Bewerk je foto’s en video’s

Instagram geeft je de mogelijkheid om je foto’s en video’s te bewerken door een filter te gebruiken. Je kunt ook standaard instellingen bewerken, zoals: het contrast, helderheid en highlights. Om nog professioneler over te komen kun je ook gebruik maken van verschillende apps om je foto’s en video’s te bewerken. Een van de meest bekende app om je foto’s mee te bewerken is VSCO (iOS, Android) en Lightroom (iOS, Android, Desktop).

 

Berichten plannen

Tip 4: Plan je berichten

Helaas geeft Instagram nog geen mogelijkheid om je berichten in te plannen. Wel kun je een concept van je bericht maken en vervolgens later uploaden wanneer je maar wilt. Je kunt verschillende apps downloaden waarbij je wel je berichten kunt inplannen. Een van de bekende apps zijn: Hootsuite.

 

Door je berichten in te plannen, kun je alvast vooruitdenken en zo zorg je ervoor dat je actueel blijft op Instagram.

 

Heb je geen idee wat je wilt posten? No worries, we got you! Download hier de inhaakkalender 2019 van Both Social.

 

Emoji's

 

Tip 5: Maak gebruik van emoji’s in je captions

Heb je net een foto of video bewerkt en ben je klaar om je bericht te lanceren … sta je ineens oog in oog met de witte vlak. In dit witte vlak kun je je eigen tekst en hashtags toevoegen. Maar … hoe verzinnen mensen toch al die leuke captions?

 

Je kunt bijvoorbeeld een caption maken over de gebeurtenis van je bericht. Maak je caption niet te lang natuurlijk. Mensen die gebruik maken van Instagram zijn over het algemeen niet echt geïnteresseerd in een ontzettend lang verhaal. Zorg er dus voor dat je in een of twee zinnen de lezer weet te interesseren om een kijkje te nemen op jouw profiel.

 

Maak gebruik van Pinterest en zoek op naar een quote die het best bij jou of jouw bericht past.

 

Taggen op Instagram

Tip 6: Taggen

Wanneer je een bericht plaatst op Instagram, kun je ook mensen taggen. Dit wilt zeggen, je kunt ze benoemen in je bericht waardoor de getagde persoon een melding krijgt. Ook komt dit bericht op het profiel te staan van van de getagde persoon onder het kopje ‘getagde berichten’.

 

Zorg niet alleen dat je zelf tagt, maar dat je ook getagd wordt.

 

Instagram stories 

Tip 7: Maak gebruik van Instagram Stories

Maak gebruik van Instagram stories. Instagram stories worden meer gebruikt om momenten te delen die bijvoorbeeld achter de schermen gebeuren. Mensen zijn sneller geneigd om stories aan te klikken, omdat mensen bang zijn om iets te missen. De stories zijn namelijk maar 24 uur zichtbaar. Ook hierbij kun je gebruik maken van hashtags en kun je mensen taggen, dit zorgt voor een breder bereik.

 

Leef je vooral uit met de stories. Laat je creativiteit zien door gebruik te maken van de verschillende functies van de Instagram Stories. Zo kun je bijvoorbeeld gebruik maken van een gif, een poll, een aftelkalender en nog veel meer.

 

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *