Het belang van consistentie in social media marketing

 

Consistentie is de sleutel tot succes in social media marketing. Om uw publiek uw merk te laten herkennen, moet u consequent zijn. Consequent zijn in uw merk stelt u in staat om te groeien op het gebied van betrokkenheid met het publiek. Van de tone of voice die gebruikt tot aan de uitstraling van uw profielen, u moet herkenbaar zijn om betrokkenheid te creëren bij de beoogde doelgroep. Vandaag laten wij u het belang van consistentie zien binnen het toepassen van social media marketing, zo weet u waar u moet letten.

 

Consistente Tone of voice

Om consistent te zijn in de toon die gebruikt wordt in social media berichten, moet u eerst weten met wie u spreekt wanneer u deze berichten verstuurt. Als u bijvoorbeeld met millennials spreekt wilt u niet dezelfde taal gebruiken als wanneer u met de babyboomgeneratie zou spreken. Leeftijd, geografische locatie, geslacht, interesses zijn allemaal van invloed op de Tone of voice die van belang is voor uw onderneming.

 

Regelmatig content plaatsen

Laat zien wat u weet en deel wat uw publiek relevant vindt voor hun leven. Het doel is om relevant en authentiek te zijn. Volgens Facebook Blueprint Creative Best Practices: “You need to create content that does one of the following: makes me cry, makes me laugh or surprises/provokes me”. U wilt een reactie van uw publiek oproepen, hen op een natuurlijke manier naar binnen trekken en hen in contact brengen met de inhoud die u creëert en deelt. Door dit consequent te doen weet u zeker dat de potentiele klant terug zal komen, met als gevolg dat de betrokkenheid met de klant aanzienlijk zal versterken.

 

Voldoende plaatsen op social media

Vind een balans bij het plaatsen van inhoud. Zorg ervoor dat u niet te veel van een bepaald type inhoud plaatst en niet genoeg van een ander type inhoud. Zo kan het twee keer per dag plaatsen van video’s teveel zijn als u maar een keer in de week schriftelijke content plaatst. Als u eenmaal een goede balans hebt gevonden in verschillende soorten content die u gebruikt, wees dan consequent bij het delen van die content. Het hanteren van een postingschema zorgt voor deze consistentie, maak hier dan ook echt gebruik van. Plan elke dag de berichten voor elk social media kanaal in en zorg ervoor dat u zich aan de afspraken houdt.

 

Door de bovenstaande stappen te volgen weet u zeker dat u op de meest eenvoudige manier betrokkenheid zult creëren met de door u bedoelde doelgroep. Een hechte band met de klant is dé belangrijke stap bij het verbeteren van de ervaring van de eindklant, dit maakt het dan ook zo’n belangrijke stap om te maken. Het is niet altijd even leuk om te doen, maar wanneer u in gedachten houdt dat consequent zijn van cruciaal belang is zal u altijd de tijd vrijmaken om hier aan te denken.

 

 

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *