De landingspagina – waarom ook jij er een nodig hebt

Wanneer je het internetverkeer voor jouw website wilt verhogen zal je in bezit moeten zijn van een goede landingspagina. Door deze webpagina zorg je ervoor dat jouw potentiele bezoekers bij je website terecht komen. Aangezien nog niet iedereen weet wat het nut is van een landingspagina is het handig om hier even wat langer bij stil bij te staan. Zo weet ook jij waarom een landingspagina eigenlijk zo belangrijk is!

 

Landingspagina

 

Wat is een landingspagina?

We hebben het al heel kort hierboven voor je benoemd. Een landingspagina is eigenlijk een pagina die bepaalde content laat zien op je eigen website of die doorverwijst naar je eigen pagina. Deze content op de pagina moet natuurlijk wel aansluiten. Stel dat je bijvoorbeeld een schoenenwinkel hebt. Een landingspagina zou bijvoorbeeld kunnen zijn ‘de beste herenschoenen voor in het nieuwe jaar’. Nagenoeg ieder bedrijf maakt gebruik van landingspagina’s, mede door de vele voordelen die het biedt.

 

 

De voordelen van een landingspagina

Het is handig om even stil bij de voordelen van een landingspagina. We hebben het wat makkelijker voor je gemaakt door de belangrijkste voordelen hieronder even voor je op een rijtje te zetten:

  • Betere aansluiting – door middel van een landingspagina zorg je ervoor dat jouw content beter zal aansluiten bij wat de klant precies zoekt. De klant komt immers precies uit bij de pagina die hij of zij zoekt. Dit zorgt ervoor dat minder mensen zullen afhaken bij het lezen van jouw landingspagina.
  • Lagere kosten per click – een ander voordeel is dat je ervoor kunt zorgen dat je lagere kosten per click krijgt. Dit komt met name door het feit dat Adwords zal kijken naar de relevantie van de landingspagina. Hierdoor kan je aanzienlijk wat geld besparen voor jouw website.
  • Een hogere conversie – nog een voordeel is dat je door middel van jouw landingspagina ervoor kunt zorgen dat je een hogere conversie krijgt voor de website. Doordat de klant beter blijft hangen en doordat de content sneller aansluit bij wat hij zoekt zal de klant sneller een goede actie ondernemen.

 

Zelf een aantal landingspagina’s laten maken is een eenvoudige manier waarop ook jij deze voordelen kunt ondervinden. Hou rekening met de SEO waarde van de website, zo weet je zeker dat jouw pagina goed gevonden zal worden tussen alle andere online landingspagina’s.

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *