Praktische tips om thuis te werken

Praktische tips voor thuiswerken

 

Op dit moment werkt een groot gedeelte van Nederland thuis. Ondanks het feit dat het niet echt leuk is zal je er toch aan moeten wennen. De kans is namelijk groot dat deze Corona crisis nog wel even zal gaan duren. Gelukkig zijn er genoeg tips en tricks die wij je mee kunnen geven waarmee je zelf praktisch thuis kunt werken. Dit maakt het een stuk eenvoudiger om toch nog die klussen af te krijgen. Tijd om je hier wat meer over te laten zien!

 

Maak echt gebruik van videochat programma’s

Wie zegt dat je niet kunt overleggen met je collega’s? Door middel van videochat programma’s zoals bijvoorbeeld Google Hangout, Zoom, Skype en Microsoft Teams ben je in staat om alsnog die vergaderingen te houden die op de planningen stonden. Deze programma’s maken het mogelijk om via een internetverbinding te bellen en om elkaar toch nog te zien. Met Microsoft Teams is het ook mogelijk om je scherm te delen en om projecten door te sturen. Dankzij deze speciale programma’s hoef je in feite niets te missen. Het enige verschil is dat je niet meer met z’n allen aan een vergadertafel zit, maar dat je lekker thuis aan je eigen eettafel kunt zitten.

 

Hou de routine erin

Veel mensen maken op dit moment de fout door een volledig andere routine aan te nemen. Dit is alleen niet verstandig. Het is veel handiger om een soortgelijke routine aan te houden als die je normaal zou hebben op je werkdag. Sta op tijd op, kleed je aan (en dan niet je trainingspak) en ga op je normale tempo aan het werk. Probeer echt om de routine erin te houden, hiermee voorkom je dat je straks enorm moet wennen wanneer je wel weer naar het werk kan. Daarnaast voelt het ook gewoon net even iets productiever, je hebt toch het gevoel dat je een hele dag gewerkt hebt.

 

Zorg voor een balans tussen werk en privé

Als je alleen maar thuis werkt is het lastig om een scheiding tussen werk en privé aan te brengen. Toch is het belangrijk dat je hier goed op let. Zorg er dus echt voor dat je na jouw dagelijkse klussen de computer afsluit en even de tijd neemt om te ontspannen. Als je tijdens je normale werkdagen niet je email checkt rond 12 uur in de avond, waarom zou je dit nu dan wel doen? het aanbrengen van een striktere scheiding tussen je normale leven en je werk zal aanzienlijk wat voordelen met zich meebrengen. Al helemaal in deze rare Corona tijden!

 

 

Met deze tips is het thuis werken lang niet zo erg als je zou denken. Het is in het begin even wennen, maar je zal zien dat je binnen no time in je flow terecht komt. Ook thuis kun je prima productief zijn en klussen afwerken, je moet jezelf er alleen even toe zetten. Hier komen deze praktische tips in ieder geval van pas.

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *