Wist je dat digitaal samenwerken meer is dan die ene videochat?

Wist je dat digitaal samenwerken meer is dan die ene videochat

 

Wanneer mensen aan digitaal samenwerken denken in deze Corona tijden bestaat er nog altijd een verkeerd beeld. Zo zijn er mensen die denken dat digitaal samenwerken niets meer inhoudt dan het inplannen van een videogesprek. Dit beeld is echter compleet verkeerd, digitaal samenwerken is namelijk veel meer dan een videogesprek. Wil je weten wat digitaal samenwerken nog meer inhoudt? Dan raden wij je aan om snel verder te lezen, we laten het je hieronder namelijk allemaal zien!

 

Fysiek naar digitaal werken

Het klopt dat je deze tijden wat vaker een videoconference zal moeten inplannen. Maar is dit echt het enige wat er veranderd? Zeker niet, ook andere vormen van samenwerken zal moeten worden omgezet naar de digitale wereld. Sam Marshall heeft vijf jaar geleden het denkraam gemaakt voor digitaal (samen) werken. Hierin heeft hij bedacht hoe je verschillende soorten werk in gewone kantoren kunt vertalen naar digitale vormen. De verschillende vormen van samenwerking zijn hieronder op en rijtje te vinden:

 

  • Hive – veel bedrijven maken gebruik van een soort bijenkorf of hive voor de kantoorruimtes. Echter kan je dit ook digitaal inrichten. Door gebruik te maken van Teams, Slack en Workplace is het mogelijk om bepaalde groepen in te richten en om deze samen te laten werken. Dit maakt het mogelijk om de informatie beter uit te wisselen.
  • Huddle – Huddle staat voor de clusters waarin een klein groepje zich zal focussen op een enkele taak. Microsoft Teams is het ideale programma om in een besloten groepje samen te werken, zonder dat je hiervoor in contact hoeft te staan met de rest van het bedrijf.
  • Hub – toevallige ontmoetingen bij het koffiezetapparaat worden lastig zonder fysieke werkplek. Echter zal je door de hulp van Yammer of Workplace wel in staat zijn om te zorgen voor een optimale berichtenstroom binnen het bedrijf. Dit maakt het mogelijk om nieuwe connecties op te doen en om mensen met elkaar in contact te laten komen.
  • Hangout – er bestaat natuurlijk ook nog zoeiets als een leven buiten werk. Door gebruik te maken van WhatsApp of Facebook zal je in staat zijn om op een informele manier in contact te komen met je collega’s. Plan bijvoorbeeld een digitale middagborrel in om even te ontspannen.
  • Hermit – voor de mensen die even helemaal alleen willen werken komt deze Corona tijd natuurlijk goed uit, je hebt zelf de mogelijkheid om je dag in te delen. Door de talloze mogelijkheden kan je de dag indelen op de manier die je zelf prettig vindt.
  • Harbour – hoe moet je bepaalde projecten aanleveren, zonder dat je hiervoor de ander in het echt ontmoet? Het makkelijkste is om gebruik te maken van een platform als Dropbox of WeTransfer voor alle bestanden.

 

Door deze handige tips van Sam Marshall is het mogelijk geworden om jouw werkplek om te zetten van iets fysieks naar iets digitaals. In het begin is het altijd even wennen. Echter zal je door deze tips toch in staat zijn om er het beste van te maken!

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *