Grijp online kansen

 

De Covid-19 pandemie heeft in z’n geheel een grote invloed gehad op de samenleving. Sommige sectoren hebben het wat zwaarder dan anderen, maar over het algemeen is het effect overal zichtbaar. Zo ook voor de MKB.

 

In zulke tijden is het vaak zaak van aanpassen. Gezien de veranderde omstandigheden worden er ook nieuwe dingen van de MKB gevraagd. Het is niet meer voldoende om te doen wat je voor de pandemie ook deed. Sterker nog, in veel gevallen ga je er dan alleen maar op achteruit. Lang niet iedereen heeft de luxe om rustig af te wachten tot de pandemie voorbij is. Zonder tussentijdse maatregelen lopen veel MKB’ers financiële schade op.

 

Wat je dan ook veelvuldig ziet, is dat aanpassingen effect hebben. Door de Covid-19 pandemie maken MKB’ers gedwongen veranderingen door, die hun vruchten vaak lijken af te werpen. In de praktijk ziet dit er als volgt uit:

 

  • Starten met online verkopen: Nu steeds minder mensen richting fysieke winkels willen en kunnen komen, is er een alternatief benodigd. Mensen zijn namelijk nog steeds in grote mate geïnteresseerd in producten en diensten. Het fijne is dan dat je als winkel kunt beginnen met online verkopen. Hierin zijn namelijk een groot aantal mogelijkheden. Bijna alles is wel online aan te bieden, tenzij je echt per se een fysieke dienst moet verlenen.

 

  • Online verkopen uitbreiden: Daarnaast zie je ook veel dat online aanbieders hun online verkopen gaan uitbreiden. Er was bijvoorbeeld reeds al een webshop aanwezig, maar deze wordt nu met allerlei functies uitgebreid. Zo worden er bijvoorbeeld extra producten toegevoegd en is het ook mogelijk om bepaalde diensten online aan te bieden. Al met al verschuift de focus van fysiek aanbieden naar online aanbieden.

 

  • Online vindbaarheid uitbreiden: Een belangrijk punt is daarbij ook om je online vindbaarheid in de MKB uit te breiden. Denk aan een social media aanwezigheid, het bijhouden van een blog of het tonen van advertenties. Alles om ervoor te zorgen dat meer mensen je uiteindelijk gaan vinden. Want dat is toch waar het uiteindelijk allemaal om draait. Je moet ervoor zorgen dat je zelfs in zulke vreemde tijden toch je doelgroep weet te bereiken.

 

De ontstane online kansen grijpen


Voor de MKB is het dus een kwestie van de ontstane kansen grijpen. In een periode van een Covid-19 pandemie is bijna alles anders. Degenen die in deze periode toch hun doelen weten te bereiken, zijn degenen die zich op de beste manier weten aan te passen. In elke tijd is er namelijk wel sprake van bepaalde kansen. In eerste instantie zijn deze misschien niet altijd even zichtbaar, maar uiteindelijk komen ze altijd bovendrijven.

In deze periode is het sleutelwoord vooral ‘online’. Online liggen alle mogelijkheden om toch de doelgroep op een effectieve manier te bereiken. Voor het overgrote deel van de MKB’ers althans. Zo kom je al met al misschien niet eens slechter uit deze pandemie, maar creëer je een fundament waar je vervolgens nog jaren op kan voortborduren. Neem je contact met ons op.

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *