Download gratis whitepaper social media in de zorg

  • Home
  • Download gratis whitepaper social media in de zorg

De whitepaper Feeling Younger by Getting Older, waaraan Both Social en de Universiteit Twente een bijdrage hebben geleverd, geeft onder andere inzicht in social media oplossingen in de zorg. In een Europa dat steeds verder vergrijst, is het belang van bruggen bouwen tussen generaties groter dan ooit. In deze whitepaper komen mogelijkheden, ontwikkelingen en kansen van ICT in de zorg aan de orde en zijn de best practices van de veertien deelnemende landen aan dit project van de Europese Commissie samengevoegd. Download de gratis whitepaper (Engelstalig) onderaan de website.

Case Both Social
Both Social onderzocht de mogelijkheden en impact van het gebruik van social media voor zorginstellingen. Hiervoor werd samengewerkt met een woonzorgcentrum voor ouderen dat gespecialiseerd is in Alzheimer patiënten. Doel van het onderzoek was om de opvatting dat actief ouder worden een levenslang proces is, te bevorderen. Daarnaast had het onderzoek tot doel jongere generaties bij dit proces te betrekken.

In de whitepaper leest u onder andere meer over de verschillende doelgroepen, waarmee zorginstellingen te maken hebben, zoals familie van de bewoners/patiënten, artsen, buurtbewoners en personeel. Verschillende doelgroepen vragen om verschillende benaderingen. Zo werd Facebook ingezet om inzicht te geven in het dagelijks leven in de zorginstelling, Twitter voor korte berichten richting de pers en LinkedIn voor contact met specialisten op het gebied van Alzheimer.

Uit het onderzoek is gebleken dat het vormen van teams per social media kanaal de betrokkenheid van het personeel vergroot, voor actieve social media pagina’s zorgt, meer zichtbaarheid voor de zorginstelling genereert en enthousiaste nieuwe vrijwilligers gevonden kunnen worden. Het doel om jongere generaties te betrekken bij de zorginstelling is behaald. Social media en zorg blijken prima samen te gaan, maar er valt nog veel winst te behalen.

Deelnemende landen: Bulgarije, Cyprus, Tsjechië, Finland, Griekenland, Italië, Litouwen, Nederland, Noorwegen, Polen, Roemenië, Slowakije, Turkije, Verenigd Koninkrijk.

 Bekijk ook onze MasterClass: Social media in de zorg

[form form-20]

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *