Persoonlijke QR Codes: verbaas potentiële klanten met indrukwekkende QR Codes!

Persoonlijke QR Codes: verbaas potentiële klanten met indrukwekkende QR Codes!

Streepjescodes in supermarkten zorgen ervoor dat producten efficiënt gescand kunnen worden. Het vervolg op de streepjescode is een QR Code: een tweedimensionale streepjescode om een quick response (QR), een snelle verwijzing, naar bijvoorbeeld een bedrijf, contact, website of locatie te geven. Deze QR Codes zijn bijvoorbeeld te zien op auto’s, in winkeletalages of op televisie. QR Codes waren voorheen nog in zwart/wit en saai, maar door de komst van de persoonlijke QR Code komt hier verandering in!

De persoonlijke QR Code heeft nieuwe features ten opzichte van de traditionele QR Code. Zo is het mogelijk om af te wijken van de traditionele vierkante blokjes, want deze maken plaats voor de huisstijl van het bedrijf. Zo heeft de QR Code voor het spel PacMan het uiterlijk van een spel PacMan! Het is nu ook mogelijk om andere kleuren dan zwart en wit te gebruiken en dat is gedaan zodat QR Codes dynamischer en dus opvallender worden. Wanneer mensen langs een winkeletalage of poster lopen zal de zwart/witte QR Code dus niet meer naar de achtergrond verdwijnen omdat de huisstijl van het bedrijf veel kleurrijker is, maar de persoonlijke QR Code zal de aandacht van mensen trekken en mensen nieuwsgierig maken zodat zij die QR Code ook daadwerkelijk zullen gaan scannen. Om te bestellen, klik hier!

Traditionele QR Code

Persoonlijke QR Code Pacman: het integreren van huisstijl

Het is ook mogelijk om special effects toe te voegen aan je persoonlijke QR Code. Zo heeft Gilette een QR Code gemaakt voor een scheermes waarin de QR Code als het ware geschoren wordt. Dit geeft je QR Code een extra dimensie en het karakteriseert ook nog eens het product of bedrijf. Ook het logo van je bedrijf kan in een persoonlijke QR Code verwerkt worden, zoals de QR Code van bothsocial. Maar andersom is ook mogelijk:  een QR Code geïntegreerd in het logo van je bedrijf, zoals de QR Code van Macy’s.

Persoonlijke QR Code bothsocial: integreer je logo in een persoonlijke QR Code

Persoonlijke QR Code Help Japan Now: het verwerken van afbeeldingen in de QR Code

Persoonlijke QR Code Macy’s: integreer de QR Code in je logo

Share Post